Zdroj: Pixabay: SporiZecov
Krémové cestoviny s kuracím mäsom a špargľou
Tieto chutné cestoviny s kuracím mäsom a špargľou sú obľúbené v rodine a robím ich stále znova a znova. Kombinácia čerstvej špargle, jemného kuracieho mäsa a krémovej omáčky vytvára nádherný kontrast textúr a chutí.
Ingrediencie
- 2 Vykostené kuracie prsia bez kože
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 zväzok Špargľa, orezaná a nakrájaná na kúsky
- 1 lb Cestovín (odporúčam Penne alebo Fettuccine)
- 2 pl Olivového oleja
- 1 Malá cibuľa, jemne nasekaná
- 3 strúčiky Cesnaku, mletého
- 1 pohár Tučnej smotany
- 1⁄2 pohár parmezán
- Kôra a šťava z jedného citróna
- 1⁄2 pohár čerstvej bazalky, nakrájanej na lístky
- Ďalší parmezán a čerstvé čierne korenie na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie prsia najprv osolíme a okoreníme. Podľa mojich skúseností je dobré ochutenie kurčaťa zárukou chutného výsledku.
Na panvici rozohrejte lyžicu olivového oleja a pridajte kuracie prsia. Varte ich, kým nie sú z oboch strán pekne prepečené, približne 8 minút z každej strany v závislosti od hrúbky. Odložte kurča bokom a nechajte ho odpočívať.
V tej istej panvici pridajte zvyšný olej s nadrobno nakrájanou cibuľou. Restujte, kým cibuľa nie je priesvitná, potom pridajte prelisovaný cesnak a restujte ďalšiu minútu.
Teraz do panvice pridajte špargľu. Milujem sviežosť a chrumkavosť mierne nedovarenej špargle, preto ju odporúčam variť asi 4-5 minút na strednom ohni. Ak máte radšej mäkšiu špargľu, môžete ju variť o niečo dlhšie.
Kým sa zelenina dusí, začnite variť cestoviny. Nezabudnite vodu na cestoviny osoliť, je to jediná šanca na ochutenie samotných cestovín. Cestoviny uvarte podľa návodu na obale, ale vždy pred scedením kúsok ochutnajte, aby ste sa uistili, že sú uvarené podľa vašich predstáv.
Keď sú cestoviny uvarené, sceďte ich a časť vody z nich si nechajte.
Do panvice so špargľou pridajte hustú smotanu, nastrúhaný parmezán, citrónovú kôru a šťavu. Miešajte, kým sa všetko pekne nespojí a nevznikne krémová omáčka. Ak je omáčka príliš hustá, použite na jej zriedenie rezervovanú vodu z cestovín.
Odpočinuté kuracie mäso nakrájajte na pásiky a pridajte späť na panvicu, premiešajte, aby sa kuracie mäso spojilo a prehrialo.
Teraz do panvice pridajte uvarené cestoviny a čerstvú bazalku. Všetko jemne spojte, kým sa všetko nepremieša s krémovou omáčkou.
Ochutnajte a podľa potreby upravte korenie.