Krémové krupicové rezy
Lahodné krémové rezy
Ingrediencie
Cesto
- 5 ks vajcia
- 5 pl kryštálový cukor
- Štipka soli
- 2 pl mleté orechy
- 1⁄2 balík prášok do pečiva
- 3 pl hladká múka
- 2 pl kakao
Na preliatie
- 150 ml mlieko
- 1 vanilka cukor
- 1 pl rum
- 3 pl nutela na potretie
Krém
- 750 ml mlieko
- 150 g kryštálový cukor
- 1 ks vanilkový cukor
- 1 ks vanilkový puding zlatý klas
- 80 g detská krupica
- 150 g maslo
Ganache
- 150 ml smotana na šľahanie
- 150 g tmavá čokoláda
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Bielka vyšľaháme na tuhý sneh spolu s kryštálovým cukrom a štipkou soli. Keď máme sneh hotový, po jednom pridávame žĺtka a na najmenšej rýchlosti šľaháme ďalej ručným mixérom.
Ďalej pridáme preosiatu múku , práškový cukor ,kakao a mieté orechy. Opatrne vmiešame k pene aby nespadla a cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech 30x20. Pečieme 20 minút na 180C.
Ešte teplú piškótu prelejeme zohriatym mliekom, do ktorého sme pridali rum a vanilkový cukor. Necháme vychladnúť.
Krém: Vanilkový puding a krupicu rozpustíme v 200 ml mlieka. Zvyšok mlieka dáme zohtiať na platňu spolu s vanilkovým a kryštálovým cukrom. Do zohriateho potom pridáme mlieko s pudingom a krupicou a uvaríme na hustý puding. Hotový ho prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
Zmäknuté maslo vymiešame a po lyžiciach za stáleho miešania pridávame vychladnutý puding .
Vychladnutú piškótu premažeme 3-4 PL nutelou (trochu ju zohrejeme sby sa lepšie mazala) a rovnomerne nanesieme krém. Hotový koláč ešte polejeme ganache a to tak ,že v zohriatej smotane roztopíme čokoládu. Kokáčik necháme dobre stuhnúť v chlade.