Zdroj: Pixabay: RitaE
Krémové pikantné kuracie fazuľové biele chilli
Tento upokojujúci a výdatný recept kombinuje chutné kuracie mäso s množstvom aromatických korenín, jemnou fazuľou a aromatickou zeleninou a vytvára krémové, pikantné, ale nie príliš ostré chilli, ktorému sa jednoducho nedá odolať.
Ingrediencie
- 1 lb Vykostené kuracie prsia bez kože, nakrájané na kocky
- 1 polievková lyžica olivový olej
- 2 Stredne veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 2 strúčiky Cesnak, mletý
- 2 plechovky Fazuľa severná, odkvapkaná
- 2 plechovky Nakrájané zelené čili papričky
- 2 čajová lyžička mletej rasce
- 1 čajová lyžička sušené oregano
- 1⁄4 čajová lyžička paprika biela
- 1⁄4 čajová lyžička Kajenské korenie (nepovinné pre tých, ktorí chcú trochu páliť)
- 4 poháre Kurací vývar
- 2 poháre Rozdrobený syr monterey jack
- Kyslá smotana a nasekaný čerstvý koriander na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Začnite zohrievaním olivového oleja vo veľkom hrnci na polievku na stredne silnom ohni. Keď sa olej zohreje, pridajte kuracie mäso a varte, kým už nie je ružové. Tento krok je nevyhnutný na získanie aromatického základu pre naše chilli.
Do hrnca pridajte cibuľu a cesnak a varte, kým nezmäknú. Vždy odporúčam používať čerstvé suroviny, pretože vytvárajú výraznejší chuťový profil.
Potom do hrnca pridajte fazuľu, čili, rascu, oregano, biele korenie a kajenské korenie. Všetko premiešajte, aby sa dobre spojilo. Nezabudnite, že nepretržité miešanie môže zabrániť prilepeniu prísad na dno, preto udržujte drevenú lyžicu v pohybe!
Teraz prilejte kurací vývar a zmes priveďte do varu. Hrniec prikryte, znížte teplotu a nechajte variť približne hodinu. Čím dlhšie ju necháte variť, tým viac sa chute spoja, preto sa s týmto krokom neponáhľajte.
Po hodine odstráňte pokrievku a do hrnca pridajte rozdrobený syr. Miešajte, kým sa syr úplne nerozpustí v polievke. Vďaka tomu získa vaše čili bohatú a krémovú konzistenciu, ktorá je jednoducho božská.
Nakoniec čili naberte do misiek a každú porciu ozdobte kopčekom kyslej smotany a posypte čerstvým koriandrom. Kyslá smotana pretne pikantnosť, zatiaľ čo koriander dodá tomuto výdatnému jedlu osviežujúci nádych.