Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Krémové rezy
Recept na perfektné krémové rezy s nádychom kávy.
Ingrediencie
Korpus:
- 6 ks vajec
- 20 dkg práškový cukor
- 6 dkg polohrubá múka
- 6 dkg Ořechy
- 2 dkg kakao
Krém:
- 1⁄2 l mlieko
- 15 dkg kryštálový cukor
- 2 ks smotanové pudingy
- 3 pl hladká múka
- 250 g maslo
- 2 ks žĺtka
Ostatné:
- 1 balík detské piškóty
- 3 dcl silná káva
- 1 dcl rumu
- 100 g čokoláda na varenie
- 50 g Cera
- 2 Lyžice kakaa
- ovocný džem
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Ako prvé si upečieme korpus.
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.
Potom pridáme múku, orechy, kakao a zmiešame ich spolu.
Takto pripravený korpus pečieme na plechu, ktorý je vystlaný papierom na pečenie na teplote 180°C asi 15 minút. Po upečení odstránime papier a korpus z rubovej strany natrieme džemom.
Uvaríme silnú zrnkovú kávu. Po vychladnutí k nej prilejeme rum.
Následne si uvaríme krém. Z mlieka odčleníme asi 1,5 dcl, zvyšok uvaríme spolu s cukrom.
V odobratom mlieku rozmiešame puding a múku. Prilejeme to do vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu.
Do horúcej kaše pridáme trocha masla a premiešame to spolu
Krém zakryjeme fóliou a necháme ho vychladnúť. Do vychladnutej kaše pridáme dve žĺtka a rozmixujeme ich na nízkych otáčkach.
Maslo vymiešame do peny a po častiach primiešame vychladnutú kašu.
Prvú vrstvu krému natrieme na korpus s džemom.
Na krém uložíme okrúhle piškóty, ktoré sme namočili v káve.
Na piškóty nanesieme zvyšný krém, zarovnáme ho a koláč dáme vychladiť.
Na miernom ohni a za stáleho miešania rozpustíme ceru s čokoládou a polevu vylejeme na koláč.
Hotové krémové rezy môžeme dozdobiť šľahačkou a ov