REKLAMA
Zdroj: FB: DOMÁCE- FAJNOVÉ JEDLÁ
Krúpová polievka s údeným mäsom
Krúpová polievka s údeným.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1⁄2 pohára krúpy
- 3 ks mrkva
- 1 ks petržlen
- 1 ks Cibuľa
- 3 ks zemiak
- 3 ks bravčové údené rebierko
- Kúsok údená slanina
- 2 ks bobkový list
- 4 ks celé čierne korenie
- cesnak
- majoránka
- voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Očistíme si všetku zeleninu. Mrkvu, petržlen a zemiaky nakrájame na malé kocky. Cibuľu a cesnak necháme vcelku.
2. Krok
Do veľkého hrnca dáme rebierka, slaninu a nakrájanú zeleninu. Pridáme cibuľu a cesnak.
3. Krok
Do hrnca dáme bobkový list, celé čierne korenie. Privedieme k varu. Varíme na miernom ohni hodinu aby bolo mäso aj zelenina dostatočne vyvarené.
4. Krok
Vyskúšame polievku a podľa potreby ju dosolíme. Vyberieme kúsky mäsa a slaniny a pridáme do polievky krúpy. Uvaríme do mäka.
5. Krok
Polievku vypneme a môžeme podávať. Podľa chuti môžeme pridať obraté mäso a na tanieri polievku posypať čerstvou nasekanou majoránkou.