REKLAMA

Zdroj: FB: Lidové a netradiční recepty

Kulajda by Pohlreich

Táto polievka je ideálna ako ľahký obed alebo večera, ale výborne sa hodí aj ako prvý chod na slávnostnej hostine.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 300 g zemiaky Pridané do
  • 2 Kúsky vajce Pridané do
  • 1 Lyžice maslo Pridané do
  • 50 g Sušené huby Pridané do
  • 1 l Hubový vývar Pridané do
  • 200 ml smotana na šľahanie Pridané do
  • 12 g soľ Pridané do
  • 2 lyžice papriky Pridané do
  • 4 Lyžice Ocot Pridané do
  • Kôprová uhorka Pridané do
  • Petržlen hladkolistý Pridané do
  • 2 Kúsky Cibuľa Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Najprv uvarte zemiaky v šupke do mäkka. Potom ich ešte teplé ošúpte a nakrájajte na menšie kúsky.

2. Krok

Sušené huby namočte do studenej vody.

3. Krok

Vajcia uvarte natvrdo a rozrežte ich na polovicu.

4. Krok

Na panvici rozohrejte maslo, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a opečte ju dozlatista.

5. Krok

Potom pridajte dužinu z húb, ktoré ste predtým namočili, a nechajte ich dusiť, kým nezačnú vydávať arómu.

6. Krok

Potom k zemiakom a cibuli pridajte hubový vývar a do vriecej zmesi pridajte smotanu na šľahanie.

7. Krok

Dochuťte soľou, korením a octom.

8. Krok

Nakoniec do polievky pridajte uvarené vajcia a posypte ich kôprom a petržlenovou vňaťou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4428 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Dezert

3618 receptov