REKLAMA
Zdroj: FB: Lidové a netradiční recepty
Kulajda by Pohlreich
Táto polievka je ideálna ako ľahký obed alebo večera, ale výborne sa hodí aj ako prvý chod na slávnostnej hostine.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 300 g zemiaky
- 2 Kúsky vajce
- 1 Lyžice maslo
- 50 g Sušené huby
- 1 l Hubový vývar
- 200 ml smotana na šľahanie
- 12 g soľ
- 2 lyžice papriky
- 4 Lyžice Ocot
- Kôprová uhorka
- Petržlen hladkolistý
- 2 Kúsky Cibuľa
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Najprv uvarte zemiaky v šupke do mäkka. Potom ich ešte teplé ošúpte a nakrájajte na menšie kúsky.
2. Krok
Sušené huby namočte do studenej vody.
3. Krok
Vajcia uvarte natvrdo a rozrežte ich na polovicu.
4. Krok
Na panvici rozohrejte maslo, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a opečte ju dozlatista.
5. Krok
Potom pridajte dužinu z húb, ktoré ste predtým namočili, a nechajte ich dusiť, kým nezačnú vydávať arómu.
6. Krok
Potom k zemiakom a cibuli pridajte hubový vývar a do vriecej zmesi pridajte smotanu na šľahanie.
7. Krok
Dochuťte soľou, korením a octom.
8. Krok
Nakoniec do polievky pridajte uvarené vajcia a posypte ich kôprom a petržlenovou vňaťou.