Zdroj: ivanmateev from Getty Images Signature
Kura na ananáse
Tento recept na kura na ananáse je jedným z mojich obľúbených, keďže kombinuje chutné kúsky kuracieho mäsa s exotickým ovocím. Ananás dodáva jedlu sladkosť, ktorá výborne kontrastuje s ostatnými ingredienciami.
Ingrediencie
- 4 kuracie prsia
- 1 ks ananás
- 3 pl sójovej omáčky
- 1 pl Med
- 2 pl olivového oleja
- 4 šálky ryže
- soľ a mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky. Ananás očistíme a pokrájame na kúsky podobnej veľkosti ako kuracie mäso.
V miske zmiešame sójovú omáčku, med, soľ a korenie, a kuracie kúsky v nej necháme marinovať asi 30 minút.
Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme k nemu marinované kuracie mäso. Opečieme ho z oboch strán.
Potom pridáme kúsky ananásu a všetko spolu ešte chvíľu podusíme. Môžem odporučiť pridať ananás až na koniec, aby ostal stále trochu šťavnatý.
Ako príloha sa k tomuto kuraciemu mäsu hodí ryža.