Kura na šampiňónoch
Výborné a jednoduché jedlo pre milovníkov húb. Na tomto mäsitom jedle s hubami si určite pochutnáte. Veľmi rýchly a jednoduchý recept.
Ingrediencie
- 4 kuracie rozpolené prsia bez kože
- 3 veľké šampiňóny
- 1 väčších vajec
- 1 hrnček strúhanka
- 2 pl masla PL olivového oleja (alebo iba rastlinný olej)
- 1 mozzarellu
- hrnčeka vody/vývaru
Najnovšie letáky
Postup
Rúru predhrejeme na 175 stupňov
Šampiňóny nakrájame na plátky a polovicu z nich poukladáme na dno vyššieho pekáča alebo zapekacej misy (môžeme na dno použiť aj papier na pečenie)
Kuracie prsia rozpolíme a obalíme vo vajci a strúhanke
Na panvici si rozpálime maslo a olivový olej na strednom plameni a opečieme kuracie prsia z oboch strán do zlatista
Opečené kuracie prsia poukladáme na šampiňóny do pekáča
Zvyšok šampiňónov poukladáme na mäso
Na vrch posypeme nadrobno nakrájanú mozzarellu a podlejeme ½ hrnčekom vody/vývaru
Pečieme 30-35 minút, kým sa väčšina vody vyparí a mäsko sa prepečie
Podávame s obľúbenou prílohou a kompótom