REKLAMA

Kurací Cordon Bleu

Obľúbené a zaručene chutné jedlo každej slovenskej reštaurácie, ktoré si vždy zvolí každý, kto nevie čo si z ponúkaného jedálneho lístka vybrať. Táto klasika nikdy nesklame, prečo si ju teda nepripraviť aj doma napríklad na výnimočný sviatočný obed?

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 6 kuracie prsia Pridané do
  • 100 g kuracia šunka Pridané do
  • 150 g Niva syr Pridané do
  • 50 g hladká múka Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • 100 g strúhanka Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Kuracie prsia očistíme a do každého urobíme pozdĺžne nožom dostatočne veľký otvor.

2. Krok

Do plátku šunky zabalíme trochu syra s modrou plesňou a takto zabalenú šunkovú rolku vložíme do otvoru v mäse.

3. Krok

Plnené kuracie mäso z oboch strán osolíme, okoreníme a obalíme v trojobale (najprv v múke, následne vo vajíčku a na záver v strúhanke).

4. Krok

Pripravené Cordony opečieme na rozpálenej panvici s trochou oleja z oboch strán do zlatista.

5. Krok

Opečené mäso poukladáme na plech podlejeme trochou vody, zakryjeme alobalom a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 200°C dopiecť. Po 10 minútach mäso odkryjeme a dopekáme ešte 5 minút.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4590 receptov

Mäsité jedlá

2168 receptov

Večera

4294 receptov

Cestoviny

518 receptov

Mascarpone

329 receptov

Raňajky

1347 receptov

Zaváranie

145 receptov