REKLAMA
Kurací paprikáš
Absolútna klasika u nás doma. Jednoduchý na prípravu a chuťovo výborný.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 ks kuracie prsia
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnak
- 200 ml smotana na varenie
- 1 pl maslo
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 pl mletá červená paprika
- 200 g cestoviny
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Na masle si speníme bielu cibuľu.
2. Krok
Medzitým si umyjeme a usušíme kuracie prsia a nakrájame ich na kocky. Pridáme ich k cibuli a restujeme.
3. Krok
Keď je mäso zatiahnuté, posypeme červenou mletou paprikou, korením, soľou a pridáme pretlačený cesnak. Poriadne miešame, aby nám paprika nezhorkla. Následne prilejeme asi pohár horúcej vody, tak, aby sa mäso dusilo.
4. Krok
Kým sa mäso dusí, pripravíme si cestoviny - kolienka podľa návodu na obale. Kto chce, môže si pripraviť halušky, ale cestoviny sú predsa o niečo rýchlejšie.
5. Krok
Keď je mäso mäkké uvarené, znížime teplotu na minimum a pomaly prilievame smotanu vymiešanú s 1 pl hladkej múky a premiešame.