REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť
Kurací perkelt na paprike
Kurací perkelt na paprike je tradičný slovenský pokrm, ktorý si zamilujete. Je nielen lahodný, ale aj jednoduchý na prípravu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 600 g kuracie mäso
- 2 kus cibule
- 2 pl sladká mletá paprika
- 150 ml voda
- 3 g soľ
- 2 g mleté čierne korenie
- 30 ml olej
- smotana na varenie
- 1 pl hladká múka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Najprv si pripravte všetky ingrediencie. Kuracie mäso nakrájajte na menšie kúsky alebo plátky, cibuľu a papriku nadrobno nakrájajte.
2. Krok
Na panvici rozohrejte olej a opražte cibuľu dozlatista. Pridajte kuracie mäso a opečte ho zo všetkých strán.
3. Krok
Pridajte sladkú papriku, soľ a mleté čierne korenie. Prikryte a dusíme na miernom ohni asi 15 minút.
4. Krok
Prilejte smotanu zmiešanú s múkou a povaríme ešte 5 minút.