Kurací perkelt s domácimi haluškami
Ak chcete obed na viac dní, uvarte si starú klasiku, ktorou nič nepokazíte. Čo poviete? ⬇️
Ingrediencie
Na halušky potrebujete
- 600 g múka hladká
- 2 vajcia
- 300 g strúhané surové zemiaky
- voda dávam od oka
- soľ
Na perkelt
- 2 kuracie prsia
- 1 Cibuľa
- olivový olej
- 2 pl mletá červená paprika
- bobkový list
- rasca
- mleté čierne korenie
- voda na podliatie
- 2 x smotana na varenie
- soľ
- hladká múka
Najnovšie letáky
Postup
Zmiešame si všetky ingrediencie na halušky. Halušky robíme cez haluškovač do hrnca s vodou ktorú sme si nechali prevariť.
Ako prvé si nakrájame kuracie prso, potom si najemno nakrájame cibuľu. Do hrnca si dáme rozpáliť olej a pomaly si pražíme cibuľu, na ktorú potom pridáme na kocky nakrájané prsia. Osolíme, aby mäsko pustilo šťavičku a zatiahlo sa a chvíľku dusíme na miernom ohni.Keď už mäsko dostatočne pustilo šťavu a opražilo sa pridáme bobkové listy a polievkovú lyžicu mletej papriky a chvíľu spolu dusíme.
Potom zalejeme horúcou vodou, osolíme, okoreníme, pridáme mletú rascu a varíme, až kým mäso nezmäkne. Samozrejme premiešavame popri varení.Keď už je mäsko uvarené, v smotane vymiešame trošku hladkej múky a pomaly vlievame do hrnca s perkeltom a miešame. Chvíľu ešte povaríme a odstavíme. Samozrejme ešte dochutíme podľa vašej chuti. Dobrú chuť!❤️