REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie je radosť.

Kurací perkelt s domácimi haluškami

Recept na jednoduchý kurací perkelt s domácimi haluškami, ktorý obľubujú najmä deti.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g kuracie mäso Pridané do
  • 2 ks veľké cibule Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 200 ml smotany na varenie Pridané do
  • soľ, korenie paprika Pridané do
  • 500 g zemiakov Pridané do
  • 2 ks vajcia Pridané do
  • hladká múka Pridané do
  • olej Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Cibuľu najemno nakrájame a cesnak pretlačíme. Kuracie mäso pokrájame na menšie kúsky.

2. Krok

Na panvici rozohrejeme olej, pridáme cibuľu a cesnak a restujeme dozlatista. Tu pozor, aby sa vám cibuľa nespálila, znižuje to kvalitu chuti.

3. Krok

Pridáme pokrájané kuracie mäso a orestujeme ho zo všetkých strán.

4. Krok

Keď je mäso opečené, pridáme soľ, korenie, papriku a premiešame.

5. Krok

Do panvice prilejeme smotanu a necháme ju podusiť.

6. Krok

Medzitým si pripravíme halušky. Zemiaky ošúpeme, nastrúhame a zmiešame s vajcami a toľkou múkou, aby vznikla hutná kaša.

7. Krok

Varte halušky v osolenej vode. Keď povyplávajú na povrch, sú hotové.

8. Krok

Hotový perkelt podávame s haluškami.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

746 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

332 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4589 receptov

Dezert

3773 receptov

Kuracie mäso

788 receptov