REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Kurací perkelt s domácimi haluškami
Recept na jednoduchý kurací perkelt s domácimi haluškami, ktorý obľubujú najmä deti.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g kuracie mäso
- 2 ks veľké cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
- soľ, korenie paprika
- 500 g zemiakov
- 2 ks vajcia
- hladká múka
- olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Cibuľu najemno nakrájame a cesnak pretlačíme. Kuracie mäso pokrájame na menšie kúsky.
2. Krok
Na panvici rozohrejeme olej, pridáme cibuľu a cesnak a restujeme dozlatista. Tu pozor, aby sa vám cibuľa nespálila, znižuje to kvalitu chuti.
3. Krok
Pridáme pokrájané kuracie mäso a orestujeme ho zo všetkých strán.
4. Krok
Keď je mäso opečené, pridáme soľ, korenie, papriku a premiešame.
5. Krok
Do panvice prilejeme smotanu a necháme ju podusiť.
6. Krok
Medzitým si pripravíme halušky. Zemiaky ošúpeme, nastrúhame a zmiešame s vajcami a toľkou múkou, aby vznikla hutná kaša.
7. Krok
Varte halušky v osolenej vode. Keď povyplávajú na povrch, sú hotové.
8. Krok
Hotový perkelt podávame s haluškami.