REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie a Pečenie je Radosť
Kurací perkelt so smotanou
Rýchly kurací perkelt so smotanovou omáčkou a cestovinou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g kuracieho mäsa
- 2 kus cibule
- 150 ml smotany na varenie
- 2 pl zeleninového bujónu
- mletá červená paprika
- soľ a čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
55 min.
1. Krok
Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky a cibule na jemné kolieska. Na panvici rozpálime trochu oleja a pridáme kuracie mäso. Mäso opečieme do zlatista.
2. Krok
Potom pridáme cibuľu a všetko spolu orestujeme. Keď je cibuľa mäkká a zlatohnedá, pridáme mletú červenú papriku. Túto ingredienciu pridávame až teraz, aby sa nám nepripálila a nezhoršila chuť našej omáčky.
3. Krok
Prilejeme vodu, pridáme zeleninový bujón a dusíme pod pokrievkou približne 20 minút.
4. Krok
Na záver prilejeme do panvice smotanu na varenie, pridáme soľ a korenie podľa chuti a všetko necháme ešte chvíľu prevrieť.