Kurací perkelt
Jedno z našich obľúbených jedál :-) Niekto to volá paprikáš a niekto perkelt a to dokonca aj tu v Maďarsku. Stačí k nemu vybrať už len prílohu a skvelý obed je na stole. Hodí sa k nemu cestovina, ryža, nokerle, alebo aj bulgur či kuskus.
Ingrediencie
- 11⁄2 kg kuracie mäso
- 3 papriky záleží od velkosti
- 4 paradajky záleží od velkosti
- 1 l voda na podliatie
- 1 pl mletá červená paprika
- 1 kl mletá rasca
- 1⁄2 kl mleté čierne korenie
- 12 zrniek celé čierne korenie
- podľa chuti Vegeta zeleninová zmes v prášku
- čili paprika podľa chuti
- olej
- soľ
- 2 pl hladká múka
Najnovšie letáky
Postup
Na oleji si zosklovatíme a aj trochu opečieme na drobno nakrájanú cibuľu. Následne pridáme mletú papriku, necháme chvíľku poškvrčať, kvapneme trošku vody a pridáme mäso. Osolíme, premiešame a zakryté necháme, aby si pustilo vlastnú šťavu.
Mäso následne zalejeme 1 litrom vody, pridáme rascu, korenie, soľ a varíme kým mäso nezmäkne. Keď je mäso mäkké, pridáme pokrájanú papriku a paradajky a privedieme znova celé do varu. Keďže ja zvyknem trochu aj zahustiť, tak si vymiešame do hladka hladkú múku s trochou vody a vmiešame ju do paprikáša/perkeltu. Pridáme vegetu podľa chuti a aj čili ak chcete štipľavé. Takto necháme variť, kým sa zelenina neuvarí do mäkka.
Medzitým si pripravíme prílohu podľa chuti, ja som tentoraz spravila kolienka. Na dochutenie v tanieri si môžete dať buď smotanu alebo jogurt. U nás je to jednoznačne jogurt :) Prajem dobrú chuť !
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube