Kurací steak s BBQ fazuľou
Voňavé kuracie prsia na tymiane, BBQ fazule a chrumkavé pečené zemiaky.
Ingrediencie
- 2 kuracie prsia bez kože
- soľ
- mleté čierne korenie
- mletá paprika - sladká
- sušený tymián
- 4 pl olivového oleja
- 2 pl maslo
- 1 konzerva tmavej fazule
- 2 pl kečup
- 1 čl štipľavej omáčky tabasca, piri piri alebo nadrobno nakrájané čili
- 1 čl Med
- 300 ml lúpaných paradajok v konzerve
- 50 g strúhaného syra (najlepšie Cheddar alebo Parmezán)
Najnovšie letáky
Postup
Ako prvé dáme piecť zemiaky do rúry podľa tohto receptu na pečené zemiaky: zemiaky očistíme, nakrájame na mesiačiky a dáme na pár minút do studenej vody. Následne ich vyberieme a osušíme v papierovej kuchynskej vreckovke. Prenesieme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, pridáme olivový olej a prisypeme korenie na americké zemiaky, prípadne osolíme/okoreníme. Rukami zemiaky poriadne v zmesi obalíme a dáme piecť na 200 stupňov 25 minút.
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a očistíme. Naklepeme ich, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením. Posypeme sušeným tymianom a mletou červenou paprikou. Korenia vmasírujeme do mäsa
Vyberieme si 2 panvice a dáme na každú rozohriať olivový olej a kúsok masla
Do rozohriateho oleja dáme opiecť naše pripravené kuracie steaky na cca 6 minút z oboch strán (čas líši podľa hrúbky mäsa)
Otvoríme plechovku fazule, prepláchneme ju a dáme restovať do druhej panvice s rozpáleným olejom. Veľmi ich nemiešame, necháme ich rozvariť tak, aby boli mäkké a praskali
Pridáme 2 PL kečupu, lyžičku štipľavej omáčky a 1 lyžičku medu. Premiešame a pridáme 300 ml lúpaných paradajok z konzervy alebo passaty. Opäť premiešame a varíme na nízkom ohni tak, aby to len trochu prebublávalo
Na konci pridáme 50 g strúhaného syra (cheddar alebo parmezán), odstavíme a necháme syr rozpustiť sa na vrchu
Nakoniec zemiaky, mäso aj fazuľu naaranžujeme na servírovací tanier a podávame