Zdroj: valentynsemenov from Canva
Kurací vývar
Tradičný pomaly varený kurací vývar, ktorý je ideálny na nedeľný obed.
Ingrediencie
- 1 kus Celá sliepka
- 3 kus Mrkva
- 2 kus Cibuľa
- 2 strúčiky Cesnak
- 1 kus Stonky zeleru
- 1 kus petržlen
- soľ a korenie podľa chuti
- 21⁄2 l vody
Najnovšie letáky
Postup
Sliepku dôkladne umyte a vložte ju do veľkého hrnca. Nalejte do nej vodu a za stáleho miešania ju priveďte do varu.
Pridajte nakrájanú mrkvu, nakrájanú cibuľu, strúčiky cesnaku, zeler a petržlen. Všetko dôkladne premiešajte a pridajte soľ, korenie, bobkový list a nové korenie. Nezabudnite, že bobkový list a nové korenie dodajú vývaru intenzívnu vôňu a chuť, preto to s nimi nepreháňajte.
Hrniec prikryte a nechajte pomaly variť na miernom ohni približne 3 hodiny. Toto je jedno z mojich tajomstiev dokonale vyváženej chuti - ak sa vývar varí pomaly, uvoľnia sa všetky chute a vône z kurčaťa a zeleniny.
Po troch hodinách vývar preceďte. Môžete ho podávať samotný alebo s rezancami či zeleninou.