REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/EdgHYoMU8qrWMnDeH14E/813904bbc3a24c829eb1b0477e7bb5.jpeg)
Zdroj: FB - Slovenské jedlá a iné dobroty starých materí
Kuracia pečienka na smotane
Podľa tohto receptu sa vám určite podarí pripraviť dobrá kuracia pečienka na šťave.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 500 g kuracie pečienky
- 2 ks Cibuľa
- 2 pl olej
- 1 ks bujón slepačí
- 4 pl hladká múka
- 3 dcl Tučná smotana
- soľ
- 1 pl horčica
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Kuracie pečienky si poriadne umyjeme a očistíme.
2. Krok
Na panvicu si dáme olej, pridáme nakrájanú cibuľu a opekáme do hneda. Keď je cibuľa opečená pridáme nakrájané pečienky. Orestujeme.
3. Krok
K orestovanej pečeni rozdrobíme slepačí bujón a podlejeme trochou vody. Keď je pečienka hotová pridáme horčicu.
4. Krok
V miske si zmiešame smotanu spolu s múkou. Zmes vlejeme do pečienky a prevaríme spolu ešte aspoň 10 minút.