REKLAMA

Zdroj: Canva

Kuracia pečienka po gazdovsky

Perfektná kuracia pečienka po gazdovsky so slaninkou a jablkom. Výborné chutí s ryžou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g kuracia pečienka Pridané do
  • 100 g údená slanina Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 ks jablko Pridané do
  • 2 kl vegeta Pridané do
  • 5 kl múka Pridané do
  • 1 kl majoránka Pridané do
  • 14 kl kmín Pridané do
  • 2 kl červená mletá paprika Pridané do
  • 14 kl čierne mleté korenie Pridané do
  • soľ Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Cibuľu očistíme a nakrájame na polmesiačiky.

2. Krok

Slaninu nakrájame na čo najtenšie plátky.

3. Krok

Kuraciu pečienku umyjeme, očistíme a necháme odkvapkať.

4. Krok

Kuraciu pečienku budeme obaľovať v zmesi pripravenej z hladkej múky, papriky, vegety a korenia.

5. Krok

Na dno zapekacej misy položíme plátky slaniny a zakryjeme ich cibuľou.

6. Krok

Pečienku obalíme najprv v múčnej zmesi a potom zopár kúskov zabalíme do plátkov slaniny. Pozor! Nie všetky pečienky, aby sme to nemali príliš mastné.

7. Krok

Jednotlivé kúsky pečienky položíme do zapekacej misy na cibuľu.

8. Krok

Na pečienku položíme plátky jablka a všetko zakryjeme slaninou, ktorú posypeme rascou.

9. Krok

Kuraciu pečienku po gazdovsky pečieme nezakryté v rúre na 200°C zhruba 25 minút. Pred koncom pečenia môžeme na chvíľu hornú vrstvu slaniny odhrnúť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov