Zdroj: Canva
Kuracia pečienka po gazdovsky
Perfektná kuracia pečienka po gazdovsky so slaninkou a jablkom. Výborné chutí s ryžou.
Ingrediencie
- 500 g kuracia pečienka
- 100 g údená slanina
- 1 ks Cibuľa
- 2 ks jablko
- 2 kl vegeta
- 5 kl múka
- 1 kl majoránka
- 1⁄4 kl kmín
- 2 kl červená mletá paprika
- 1⁄4 kl čierne mleté korenie
- soľ
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
Postup
Cibuľu očistíme a nakrájame na polmesiačiky.
Slaninu nakrájame na čo najtenšie plátky.
Kuraciu pečienku umyjeme, očistíme a necháme odkvapkať.
Kuraciu pečienku budeme obaľovať v zmesi pripravenej z hladkej múky, papriky, vegety a korenia.
Na dno zapekacej misy položíme plátky slaniny a zakryjeme ich cibuľou.
Pečienku obalíme najprv v múčnej zmesi a potom zopár kúskov zabalíme do plátkov slaniny. Pozor! Nie všetky pečienky, aby sme to nemali príliš mastné.
Jednotlivé kúsky pečienky položíme do zapekacej misy na cibuľu.
Na pečienku položíme plátky jablka a všetko zakryjeme slaninou, ktorú posypeme rascou.
Kuraciu pečienku po gazdovsky pečieme nezakryté v rúre na 200°C zhruba 25 minút. Pred koncom pečenia môžeme na chvíľu hornú vrstvu slaniny odhrnúť.