Kuracie indické Tandoori
Keby sa dalo, jedol by som to každý deň!
Ingrediencie
Marináda
- 1 čl klinčekov
- 1 čl drveného kmínu
- 2 čl sladkej mletej papriky
- 2 čl tandoori masala korenia
- 1 citrónovú kôru z citróna
- citrónovú šťavu z polovice citróna
- 6 strúčikov cesnak
- kúsok zázvor
- 1 čl soľ
- 600 g kuracích pŕs
Omáčka
- 4 strúčiky cesnak
- 1 chilli papričku (sušenú alebo čerstvú)
- Hŕstka čerstvého petržlénu alebo koriandru
- 3 pl slnečnicového oleja
- 1 čl mletej červenej papriky
- 1 čl tandoori masala korenia
- 300 ml zeleninový bujón
- 400 ml kokosové mlieko
Na opečenie mäska
- slnečnicový olej
- 4 mesiačiky limety
Najnovšie letáky
Postup
Klinčeky, kmín, mletú červenú papriku a tandoori masala korenie dáme do menšej panvice, opečieme 1 minútu a premiestnime do väčšej misky.
Pridáme citrónovú kôru, citrónovú šťavu, pretlačené strúčiky cesnaku, najemno nastrúhaný zázvor, biely jogurt a lyžičku soli. Všetko dobre zamiešame a v pripravenej marináde marinujeme na kocky nakrájané kuracie prsia minimálne 2 hodiny, ideálne však cez noc v chladničke.
Na druhý deň začneme s prípravou omáčky. Na jemno nakrájame cibuľu a dáme ju pražiť na panvicu s rozohriatym slnečnicovým olejom. Keď bude cibuľa pekne dohneda opečená, pridáme na plátky nakrájaný cesnak a chilli bez jadierok a krátko opečieme.
Pridáme červenú mletú papriku, korenie tandoori masala a petržlen a minútku opečieme. Môžeme podliať kvapkou vody. Po minúte pridáme 300 ml zeleninového vývaru a varíme 5 minúť. Potom pridáme kokosové mlieko a varíme ďalších 40 minút.
V prípade, že začne omáčka veľmi hustnúť, podlejeme trochou vody. Namarinované kuracie kúsky opekáme na troche slnečnicového oleja na rozpálenej grilovacej panvici.
Hotové kuracie kúsky obalíme v omáčke a podávame s čerstvo uvarenou bielou ryžou a mesiačikom limety.