Zdroj: Canva
Kuracie karí s ryžou
Ak neviete, ako pripraviť kuracie mäso s ryžou, ktoré chutí skvele a zároveň je jednoduché na prípravu, toto karí kuracie mäso s ryžou je pre vás to pravé!
Ingrediencie
- 500 g kuracie mäso
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky Cesnak
- 2 Lyžice kari korenie
- 400 ml Kokosové mlieko
- 2 Lyžice Oleje
- soľ
- Korenie
- Varená ryža
- koriander
- petržlenová vňať
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie mäso nakrájajte na menšie kúsky a podľa chuti ho osoľte a okoreňte.
Na panvici rozohrejte olej a opečte cibuľu dozlatista.
Pridajte rozdrvený cesnak a smažte ešte niekoľko sekúnd, kým sa neuvoľní jeho aróma.
Na panvicu pridajte kurča a opečte ho zo všetkých strán dozlatista.
Pridajte kari korenie a premiešajte, aby sa korenie rovnomerne rozdelilo na mäso.
Kokosové mlieko nalejte do hrnca a zmes priveďte do varu.
Znížte teplotu a nechajte kurča variť na prikrytej panvici asi 15-20 minút, kým mäso nie je dokonale prepečené a ochutené koreninami.
Počas varenia môžete podľa chuti pridať soľ a korenie a podľa potreby premiešať.
Skontrolujte, či je kurča mäkké, a omáčku podľa potreby dochuťte.
Kuracie karí podávajte s varenou ryžou ako prílohou.
Jedlo ozdobte nasekaným koriandrom alebo petržlenovou vňaťou, aby ste získali ďalší chuťový zážitok!
Kuracie mäso s kari ryžou je pripravené!