REKLAMA
Kuracie mäso na mede
Kuracie stehienka na mede s horčicou a hrozienkami 🤤
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 4 stehná horné a dolné
- hrozienka
- 3 pl Med
- 15 g horčica
- 2 pl sójová omáčka
- soľ
- čierne korenie
- paprika ml
- 2 strúčiky cesnaku
- voda na podliatie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Stehná očistíme, umyjeme , usušíme a osolíme. Medzitým si v miske zmiešame med, horčicu, sójovú omáčku, cesnak a pod.
2. Krok
Stehná dáme do zapekacej misky, a husto ponatierame medovo- horčicovou zmesou.
3. Krok
Podlejeme vodou, pofrkáme sójovou omáčkou a pridáme hrozienka.
4. Krok
Pečieme zakryté do zmäknutia na cca 180st. Počas pečenia oblievame výpekom. Ak je mäsko mäkké, odkryjeme ho, zvýšime teplotu na 200st, pridáme naň plátok masla, a pečieme krátko ( kým bude koža chrumkavá- pár minút)
5. Krok
Ako príloha sa hodí ryža, tarhoňa a pod ☺️