REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie a Pečenie je Radosť
Kuracie mäso na šťave s haluškami
Chutný, domáci recept na kuracie mäso na šťave s haluškami.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Kuracie mäso
- 500 g kuracie prsia
- 1 ks Cibuľa
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 150 ml smotana na varenie
- 1⁄2 ks kurací bujón
- 1 Lyžice maslo
- soľ
- mletá červená paprika
Halušky
- 500 g zemiaky
- 300 g hrubá múka
- 1 ks veľké vajce
- 1 Štipka soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Na panvici na rozpálenom masle orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme na kúsky nakrájané kuracie prsia a restujeme, kým nie sú z každej strany zlatohnedé.
2. Krok
Posypeme ich červenou paprikou, soľou a korením.
3. Krok
Prilejeme bujón a varíme.
4. Krok
Keď je mäso mäkké, pridáme smotanu na varenie. Varíme ešte 5 minút.
5. Krok
Zemiaky nastrúhame na jemno a vyžmýkame z nich prebytočnú vodu. Pridáme múku, vajce a soľ, a všetko dobre premiešame. Halušky hádžeme do vriacej vody pomocou haluškára a varíme ich niekoľko minút.
6. Krok
Hotové halušky scedíme a servírujeme s kuracím mäsom na šťave.