Zdroj: carlosrojas20 from Getty Images
Kuracie mäso so zeleninou v horčicovej omáčke
Kuracie mäso v horčicovej omáčke je jedno z mojich obľúbených jedál. Horčica dodá kuracím prsom výraznú a pikantnú chuť, ktorá je ideálnym kontrastom k jemnej cibule a šľahačke. Toto jedlo je ideálne na nedele alebo špeciálne príležitosti.
Ingrediencie
- 4 kus kuracie prsia
- 3 pl olivový olej
- soľ a korenie
- 1 kus Cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 4 pl horčice
- 200 ml smotany na šľahanie
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie prsia dobre umyte, osušte a nakrájajte na rezne. Potom ich osoľte a okoreňte z oboch strán.
Na panvici zohrejte olivový olej a kuracie prsia opečte z oboch strán do zlatista.
Medzitým si nakrájajte cibuľu na jemno a strúčiky cesnaku pretlačte. Keď sú kuracie prsia opečené, odložte ich nabok a na panvici orestujte cibuľu a cesnak.
Potom pridajte horčicu a smotanu na šľahanie a dobre premiešajte. Horčicu je lepšie pridať viac, pretože dodá omáčke výraznejšiu chuť.
Nakoniec vložte späť kuracie prsia do omáčky a nechajte všetko spolu podusiť asi 10 minút. Podľa potreby môžete pridať trochu vody.
Kuracie mäso v horčicovej omáčke môžete podávať s udusenou alebo upečenou zeleninou.