Zdroj: PiraPora from Getty Images
Kuracie na horčicovej omáčke
Jednoduchý a chutný recept na kuracie mäso v horčicovej omáčke. Toto jedlo je skvelé pre každú príležitosť.
Ingrediencie
Kuracie mäso
- 4 ks kuracie prsia
- 2 Lyžice rastlinný olej
Horčicová omáčka
- 100 ml smotana na varenie
- 3 Lyžice horčica
- 1 kus Cibuľa
- 2 strúčiky cesnak
- 1 lyžička mleté čierne korenie
- 1 lyžička soľ
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 180 °C. Kuracie prsia opražte na rastlinnom oleji z oboch strán, kým nebudú zlatohnedé. Potom kuracie preložte do pekáča.
Na panvici, kde ste opekať kuracie, orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu a strúčiky cesnaku, kým nebude cibuľa mierne zlatistá.
Do panvice pridajte smotanu na varenie, horčicu, soľ a mleté čierne korenie. Omáčku nechajte na miernom ohni asi 5 minút, kým trochu nezhustne.
Omáčku prelejte cez kuracie prsia v pekáči. Pekáč vložte do predhriatej rúry a pečte približne 15 - 20 minút.
Kuracie podávajte horúce, poliate horčicovou omáčkou. Ako prílohu môžete použiť ryžu alebo zemiaky.