Kuracie prsia na šampiňónoch
Kuracie prsia na šampiňónovej krémovej omáčke s mrkvou a zemiakmi.
Ingrediencie
Suroviny
- 500 g kuracie prsia
- 3 ks zemiak
- 3 ks mrkva
- mleté čierne orenie
- mletá údená paprika
- tymián
- soľ
Šampiňónová omáčka
- 250 g huba
- 330 ml smotany na šľahanie
- 1 ks strúčiky cesnaku
- 1 čl kurkuma
- 1 ks Cibuľa
- mleté čierne korenie
- petržlen
- soľ
Najnovšie letáky
Postup
Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno.
Zdroj: Youtube
Šampiňóny nakrájame.
Zdroj: Youtube
Cesnak nakrájame na drobno.
Zdroj: Youtube
Kuracie prsia umyjeme a posypeme soľou, korením a paprikou. Pred pečením ich polejeme troškou oleja a pečieme v rúre na 180°C zhruba 30 minút.
Zdroj: Youtube
Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu so šampiňónmi. Všetko osolíme a okoreníme. Po chvíli pridáme cesnak.
Zdroj: Youtube
Nakoniec pridáme k hríbom kurkumu so smotanou a chvíľu ich podusíme. Takto pripravenú šampiňónovú omáčku zmixujeme ručným mixérom.
Zdroj: Youtube
Mrkvu so zemiakmi nakrájame na kolieska a chvíľu opečieme na panvici. Podľa potreby pridáme soľ, čierne korenie a tymián.
Zdroj: Youtube