REKLAMA
Kuracie prsia s vínovou omáčkou
Veľmi rýchly a chutný recept na kuracie prsia, ktoré si zamiluje každý.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 300 g kuracie prsia s kožou
- soľ a mleté čierne korenie
- 2 pl slnečnicového oleja
- 2 strúčiky cesnak
- 1 menšiu červenú cibuľu alebo čakanku
- 3 vetvičky čerstvého tymiánu
- 100 ml bieleho sladkého vína
- 150 ml kuracieho vývaru
- 1 pl maslo
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Začneme tým, že si kuracie prsia s kožou dobre umyjeme a usušíme. Okoreníme a osolíme z oboch strán a vložíme na panvicu s rozohriatym olejom kožou dole.
2. Krok
Do panvice pridáme 2 celé strúčiky cesnaku, jednu rozštvrtenú červenú cibuľu a pár vetvičiek čerstvého tymianu.
3. Krok
Keď je koža na kuracích prsiach chrumkavá, mäso otočíme a podlejeme vínom a kuracím vývarom. Pridáme kúsok masla a varíme cca 10-15 minút, kým sa omáčka trochu nevyredukuje.
4. Krok
Hotové mäsko podávame spolu s restovanou cibuľou/čakankou preliate vínovou omáčkou.