Zdroj: nadianb from Canva
Kuracie prsia so špenátom a smotanou podávané s cestovinami
Tento recept zdvíha tradicionálnu taliansku kuraciu smotanovú cestovinu na vyššiu úroveň pridaním špenátu. Toto jedlo sa rýchlo a jednoducho pripravuje a poskytuje chutný a výživný výsledok pre celú rodinu.
Ingrediencie
Kuracie prsia a špenát
- 500 Gram kuracie prsia
- 300 Gram čerstvého špenátu
Cesto a omáčka
- 400 Gram cestoviny
- 200 ml Tučná smotana
- 2 strúčik cesnak
- 2 lyžica olivový olej
Najnovšie letáky
Postup
Príprava kuracích prsníkov: umyte kuracie prsia a nakrájajte. Odložte bokom.
Špenát omyjte a odložte ho bokom.
Pripravme cestovinu: Vo veľkom hrnci priveďte vodu do varu, pridajte štipku soli a olivový olej. Pridajte cestoviny a varte podľa pokynov na obale.
Uvaríme kuracie prsia a špenát. Keď sa olej rozohreje, pridajte niekoľko kusov kuracích pŕs. Varíme na strednom ohni, kým kuracie prsia nezosvetlajú. Potom pridajte čerstvý špenát a varíme ďalej, kým sa špenát nerozpadne.
Príprava a zostavenie omáčky. Zmiešajte a dochuťte soľou a korením podľa chuti. Pridajte uvarené cestoviny do panvice a dobre premiešajte, aby ste všetky kúsky cestovín pokryli omáčkou.
Podávajte okamžite posypané trochou strúhaného syra. Dobrú chuť k tomuto chutnému a výživnému jedlu!