REKLAMA
Zdroj: Canva
Kuracie prsia so sýrovou omáčkou
Kuracie prsia so smotanovo sýrovou omáčkou
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
3
- 500 g kuracie prsia
- 500 ml smotana na varenie
- 150 ml mlieko
- 3 bal. syr v črievku
- syr tvrdý
- olej
- soľ
- petržlen
- vegeta
- 2 strúčiky cesnak
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Kuracie mäso očistíme a pokrájame na kúsky.
2. Krok
Pripravíme si hrniec, nalejeme doň trochu oleja, pridáme mäso, rozpučené strúčiky cesnaku.
3. Krok
Pridáme vegetu, soľ a petržlenovú vňať. Osmažíme a keď je mäso už biele, prikryjeme pokrievkou a necháme podusiť.
4. Krok
Smotanu vlejeme do hrnca, pridáme mlieko a jemne varíme na slabom ohni. Keď je už nahriata, pridávame syr v črievku, aby sa roztopil. Keď sa roztopí, pridáme nastrúhaný tvrdý syr a varíme, omáčka začne hustnúť. Osolíme a okoreníme podľa potreby.
5. Krok
Mäso podávame poliate syrovou omáčkou, s kopčekom ryže a hranolkami. Dobrú chuť !