REKLAMA
Kuracie prsia v paradajkovej omáčke
Kuracie prsia v paradajkovej omáčke je jednoduché a rýchle jedlo, ktoré možno podávať tak na bežné obedové menu, ako aj na špeciálne príležitosti. Omáčka z paradajok dodá mäsu sviežu a lahodnú chuť.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 4 ks kuracie prsia
- 2 Lyžice olivového oleja
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 400 g plechovky dozretých paradajok
- 1⁄2 lyžičky sušenej bazalky
- 1⁄2 lyžičky sušeného oregana
- 1⁄2 kl červenej papriky
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Kuracie prsia osolíme, okoreníme a opečieme na olivovom oleji z oboch strán do zlatista. Potom ich vyberieme a odložíme bokom.
2. Krok
Na rovnakej panvici orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.
3. Krok
Potom pridáme k ním paradajky z plechovky, bazalku, oregano a červenú papriku. Zamiešame a necháme na miernom ohni 10 minút povariť.
4. Krok
Do omáčky vrátime kuracie prsia a zmiešame ich s omáčkou. Takto varíme na miernom ohni ďalších 10 - 15 minút.
5. Krok
Hotové kuracie prsia v paradajkovej omáčke podávame s ryžou alebo cestovinami.