Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Kuracie rizoto s hubami
Recept na perfektné kuracie rizoto s hubami, ktoré je jednoduché na prípravu a nezaberie veľa času.
Ingrediencie
- 300 g ryže arborio
- 500 g kuracie mäso
- 200 g čerstvých hríbov
- 1 js Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 litrov kuracieho vývaru
- 100 ml bieleho suchého vína
- 100 g parmezán
- olivový olej
- soľ a korenie
- maslo
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie mäso očistite, nakrájajte na menšie kúsky a osoľte. Na panvici rozohrejte olivový olej a kurča opečte do zlatista. Pridajte na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak a restujte pokým nebude cibuľka sklenená.
Medzitým na druhej panvici rozpustite maslo a pridajte k nemu nakrájané huby. Orestujte ich a potom pridajte k mäsu.
Do panvice nasypte premytú ryžu a miešajte až kým nie je ryža sklovitá, potom ju zalejte vínom a pod vysokým ohňom varte až kým sa nevyparí.
Pomaly prilievajte kurací vývar a varte ho na strednom ohni. Celý proces by mal trvať približne 20 minút. Je dôležité pridať vývar postupne, aby ryža vstrebala všetku tekutinu a uvarila sa. Toto je kľúčový krok pre dosiahnutie krémového rizota.
Zložte panvicu z ohňa a pridajte k rizotu nastrúhaný parmézan a premiešajte ho. Na záver dochuťte podľa chuti soľou a čiernym korením.