Zdroj: Mykola Lunov from Canva
Kuracie stehná na pomarančoch
Chutné a šťavnaté kuracie stehná marinované v pomarančovej šťave a pečené do zlata. Ideálny recept pre rodinný obed alebo večeru.
Ingrediencie
- 4 Kúsky kuracie stehienka
- 3 Kúsky Pomaranče
- 2 Lyžice olivový olej
- 1 Lyžica Soľ
- 1 Lyžica čierne korenie
- 2 Lyžice Med
- 2 strúčiky cesnak
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 200°C. Kuracie stehná umyte, osušte a osolte a opepřete z oboch strán. Pomaranče opláchnite a nakrájajte na tenké plátky.
Na panvici rozpálte olivový olej a na ňom opečte kuracie stehná zo všetkých strán tak, aby sa urobila pekná krôstka. Počas pečenia pridajte do panvice strúčiky cesnaku.
Vložte marinované kuracie stehná do pekača, pridajte plátky pomaranča a všetko pokvapkajte medom a pomarančovou šťavou.
Pekáč vložte do predhriatej rúry a pečte približne hodinu, kým nožičky nie sú pekne zlaté a šťavnaté.
Serve cooked chicken thighs with mashed potatoes or rice and sprinkle with freshly chopped parsley.