Kuracie stehná so smotanou a šampiňónmi
Niečo pre milovníkov cestovín a kuracieho mäsa.
Ingrediencie
- 2 kus kuracie stehienka
- 1 kus šalotky
- 250 g huba
- 200 ml šľahačka
- citrónová šťava
- drvená rasca
- soľ
- mleté čierne korenie
- 500 g cestoviny
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie stehna očistíme, zbavíme ich kože a rozdelíme na horné a dolné stehná. Osolíme okoreníme a pridáme drvenú rascu. Šampiňóny očistíme a nakrájame na polovice alebo štvrtinky podľa toho aké sú veľké. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou a posypeme rascou.
V panvici si speníme šalotku na troche masla. Pridáme stehna a opečieme z každej strany. Potom si pridáme očistené šampiňóny orestujeme ich spolu s mäsom. Podlejeme a necháme dusiť. Dusíme v čo najmenšom množstve vody.
Keď sú stehná mäkké vyberieme ich z omáčky a zbavíme kostí. Do omacky pridáme smotanu a vrátime mäso. Necháme prevrieť zahustíme maslom alebo trochou múky rozmiešanej vo vlažnej vode. Po prevarení môžeme podávať s cestovinou alebo knedľou. Dobrú chuť.