Kvasené uhorky
Velmi chutná kyslá príloha, ktorú si teraz v lete môžete hocikedy pripraviť :-) Jednoduché, rýchle a dobré!!!
Ingrediencie
- čerstvé uhorky
- paprika štiplavá nemusí byť
- čerstvý kôpor
- Kúsok chleba
- bobkový list
- 11⁄2 kl soľ
- voda
- 1 sklenená flaša
Najnovšie letáky
Postup
Uhorky umyjeme a zakrojíme pozdĺž asi do polovice uhorky. Na spodok flaše (1,4L) dáme kúsky čerstvého kôpru. Následne naukladáme uhorky, tolko kolko sa do tejto flaše zmestí. Ja som dala pre pikantnosť aj 1 štiplavú papriku. K uhorkám pridáme aj 1 bobkový list a pomedzi ešte čerstvý kôpor. Nakoniec dáme 1,5- 2kl soli a zalejeme vodou. Celkom na vrch dáme kúsok chleba a flašu zakryjeme tanierikom.
Uhorky položíme na slnečné miesto a necháme ich tam 3-4dni kvasiť. Záleží od tepla, niekedy stačia 3-4 dni a niekedy im treba viac. Uhorky zmenia farbu a dobre prezrejú :-) Najlepšie je po 4 dňoch skontrolovať a aj šťavu ochutnať.
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot. com a na Youtube