REKLAMA
Zdroj: rudisill from Getty Images Signature
Kyslá Cuketa
Úžasný recept na kyslú cuketu, ktorá je ideálna do šalátov, sendvičov alebo ako príloha k hlavným jedlám. Jednoduchý spôsob, ako do svojej stravy pridať zdravý akcent.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 1 kg cuketa
- 2 l voda
- 75 g soľ
- 1 žiarovka cesnak
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
1440 min.
1. Krok
Krájajte cuketu na plátky hrúbky približne 1 cm. Ošúpte cesnak a nakrájajte ho na plátky.
2. Krok
Do veľkého hrnca pridajte cuketu, vodu, soľ a cesnak. Priveďte do varu, miešajte, aby sa soľ rozpustila.
3. Krok
Znížte oheň na stredne-nízku a varíte 2 minúty.
4. Krok
Vytiahnite cuketu z hrnca pomocou klieští a umiestnite ju do pohára na kvasenie. Zalejte cuketu horúcou solankou.
5. Krok
Nechajte pohár 24 hodín pri izbovej teplote. Po tomto čase ho uskladnite v chladničke.
6. Krok
Podávajte ako prílohu k jedlám alebo ako snack. Dobrú chuť!