REKLAMA

Zdroj: rudisill from Getty Images Signature

Kyslá Cuketa

Úžasný recept na kyslú cuketu, ktorá je ideálna do šalátov, sendvičov alebo ako príloha k hlavným jedlám. Jednoduchý spôsob, ako do svojej stravy pridať zdravý akcent.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10
  • 1 kg cuketa Pridané do
  • 2 l voda Pridané do
  • 75 g soľ Pridané do
  • 1 žiarovka cesnak Pridané do
REKLAMA

Postup

1440 min.
1. Krok

Krájajte cuketu na plátky hrúbky približne 1 cm. Ošúpte cesnak a nakrájajte ho na plátky.

2. Krok

Do veľkého hrnca pridajte cuketu, vodu, soľ a cesnak. Priveďte do varu, miešajte, aby sa soľ rozpustila.

3. Krok

Znížte oheň na stredne-nízku a varíte 2 minúty.

4. Krok

Vytiahnite cuketu z hrnca pomocou klieští a umiestnite ju do pohára na kvasenie. Zalejte cuketu horúcou solankou.

5. Krok

Nechajte pohár 24 hodín pri izbovej teplote. Po tomto čase ho uskladnite v chladničke.

6. Krok

Podávajte ako prílohu k jedlám alebo ako snack. Dobrú chuť!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4715 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4425 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov