REKLAMA
Najlepšie kysnuté cesto na koláč
Recept na najlepšie kysnuté cesto na koláč.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 500 g hladká múka
- 70 g cukru
- 1 ks vajce
- 250 ml mlieka
- 50 g droždia
- 50 g masla
- štipka soli
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme cukor, soľ a do stredu urobíme jamku.
2. Krok
Droždie rozdrobíme do malej misy s lyžicou cukru a prilejeme trochu teplého mlieka. Kvások necháme pracovať.
3. Krok
Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Vajce rozšľaháme. Do pripraveného hniezda v múke vlejeme kvások, pridáme rozpustené a vychladnuté maslo, vajce a zvyšok mlieka.
4. Krok
Vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na ruky.
5. Krok
Zakryjeme ho uterákom a necháme na teplom mieste kysnúť približné 2 hodiny.
6. Krok
Po vykysnutí cesto premiesime, vytvarujeme do požadovanej formy koláča a naplníme podľa vlastnej chuti.
7. Krok
Koláč pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 30-40 minút, kým nie je dozlatista hnedý.