REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/XX7YqsILyrqNIcnlM5fv/c8e08d33586f65c3cce6b4c91fdaa9.png)
Najlepšie kysnuté cesto na koláč
Recept na najlepšie kysnuté cesto na koláč.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 500 g hladká múka
- 70 g cukru
- 1 ks vajce
- 250 ml mlieka
- 50 g droždia
- 50 g masla
- štipka soli
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme cukor, soľ a do stredu urobíme jamku.
2. Krok
Droždie rozdrobíme do malej misy s lyžicou cukru a prilejeme trochu teplého mlieka. Kvások necháme pracovať.
3. Krok
Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Vajce rozšľaháme. Do pripraveného hniezda v múke vlejeme kvások, pridáme rozpustené a vychladnuté maslo, vajce a zvyšok mlieka.
4. Krok
Vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na ruky.
5. Krok
Zakryjeme ho uterákom a necháme na teplom mieste kysnúť približné 2 hodiny.
6. Krok
Po vykysnutí cesto premiesime, vytvarujeme do požadovanej formy koláča a naplníme podľa vlastnej chuti.
7. Krok
Koláč pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 30-40 minút, kým nie je dozlatista hnedý.