REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie a Pečenie je Radosť
Kysnuté cesto na osie hniezda
Chutné a nadýchané cesto, ideálne na prípravu tradičných osích hniezd. Príprava je jednoduchá a výsledok stojí za to.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
20
- 500 g hladká múka
- 50 g cukor
- 1 ks čerstvé droždie
- 250 ml mlieko
- 1 ks vajce
- 50 g maslo
- 1 Štipka soľ
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Zahrejte mlieko na strednej teplote na sporáku a pridajte doň trochu cukru.
2. Krok
Do zohriateho mlieka pridajte droždie a nechajte ho v mlieku vstať.
3. Krok
V miske zmiešajte múku, soľ a cukor. Potom do nej vlijte zmiešané mlieko s droždím, pridajte vajce a maslo a dobrou pracou vypracujte hladké cesto.
4. Krok
Vypracované cesto pokryte uterákom a nechajte ho na teplom mieste kysnúť približne 1 hodinu až do zdvojnásobenia jeho objemu.
5. Krok
Po vykysnutí je cesto pripravené na dalšie spracovanie podľa vášho receptu na osie hniezda.