REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/hg0pMZVYkhBRg44rojaf/aadd7c941f39b4d199a08832d0478a.jpeg)
Zdroj: Изображения пользователя Svetlana Zhukova from Canva
Kysnuté lievance
Recept na kysnuté lievance, ktoré si môžete pripraviť na raňajky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g hladká múka
- 1 ks droždie
- 2 pl cukor
- 1 ks vajce
- 1⁄2 l mlieko
- soľ
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
70 min.
1. Krok
Urobte kvások z 100 g múky, droždia, cukru a trochy teplého mlieka.
2. Krok
Zvyšnú múku premiešajte so soľou, pridajte kvások, vajce a postupne pridávajte mlieko a miesite cesto.
3. Krok
Nechajte cesto kysnúť na teplom mieste 1 hodinu.
4. Krok
Na panvici si rozohrejte olej a lyžicou nakladajte cesto tak, aby vznikli malé lievance.