:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/W3dRRpoOTTTFGiYshOoU/8b9cf9580afadb69ddc259b5b85063.jpeg)
Kysnuté pečivo plnené slanou tvarohovou plnkou
Výborné slané pečivo, plnené s velmi chutnou a jednoduchou plnkou. Hodí sa do práce, do školy, na raňajky, alebo aj na obed s dobrou polievkou🙂
Ingrediencie
Na cesto
- 1 kg hladká múka
- 200 ml mlieko
- 300 ml voda
- 100 ml olej
- 100 g maslo
- 6 pl jogurt
- 1 pl soľ
- 42 g droždie
Plnka
- 500 g tvaroh alebo hrudkový syr
- 1 cibula postrúhať
- petržlenová vňať
- soľ
Na vrch
- Semienka podla chuti
- Kúsok maslo
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Z udaných surovín si vypracujeme cesto, ktoré necháme 1h kysnúť.
Kým cesto kysne si pripravíme plnku, aby zatiaľ postála.
Nakysnuté cesto rozdelíme na 2 časti a upravíme do dvoch bochníkov. Každé cesto vyváľkame do väčšieho kruhu a pokrájame na 8 trojuholníkov. Ak chcete menšie rohlíčky, tak môžte nakrájať viac trojuholníkov.
Každý trojuholník naplníme plnkou a zlahka skrútime do tvaru rožka. Uložíme na plech s papierom, vrch natrieme vajcom a podla chuti posypeme semienkami. Pečieme vo vopred rozohriatej rúre na 190°C 20 minút. Po upečení môžme rožky natrieť kúskom masla.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/W3dRRpoOTTTFGiYshOoU/e448c22c86b4b722d4c038c48f35a5.jpeg)
Pečivo je výborné, cesto mäkučké, ale na povrchu krehké a plnka velmi chutná. Hodí sa na desiatu do školy, do práce, alebo ako príloha k dobrej polievke či prívarku🙂
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/W3dRRpoOTTTFGiYshOoU/2b044fd31d3ebbc388a582c37d2233.jpeg)
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube