REKLAMA
Zdroj: Canva
Kysnutý koláč z čiernych ríbezlí
Tento kysnutý koláč je výborným spôsobom, ako využiť sezónne čierne ríbezle. Cesto je nadýchané a jemné, zatiaľ čo ríbezle pridávajú osviežujúcu sladkokyslú príchuť.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 500 g hladká múka
- 250 ml mlieka
- 60 g masla
- 60 g cukru
- 1 ks vajce
- 300 g čierných ríbezlí
- štipka soli
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Rozmiešajte droždie s 1 lyžičkou cukru v teplom mlieku a nechajte ho na chvíľu pracovať.
2. Krok
V inom hrnci rozpustite maslo vo zvyšnom mlieku.
3. Krok
Do veľkej misky preosejte múku a pridajte cukor a soľ.
4. Krok
Pridajte vajce, rozpustené maslo s mliekom a tiež kvások.
5. Krok
Vypracujte hladké cesto a nechajte ho kysnúť 1 hodinu, kým sa dvojnásobne nezväčší.
6. Krok
Cesto rozvaľkajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Poukladajte naň ríbezle.
7. Krok
Pekáč s koláčom dajte do rúry predhriatej na 180 °C a pečte ho asi 20 - 25 minút, kým nemá peknú zlatohnedú farbu.
8. Krok
Nechajte koláč vychladnúť na plechu.