REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Ľahký krémový pečený tofu cheesecake

Tento dezert je vynikajúcou obmenou tradičného cheesecaku, ktorý sa pripravuje z hodvábneho tofu. Tofu nielenže dodáva hodvábnu jemnosť, akú v iných cheesecakoch nenájdete, ale je aj príjemne zdravé. Tento krémový cheesecake nie je príliš sladký a zanecháva pocit sýtosti bez pocitu viny plného sacharidov.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 600 g Hodvábne tofu, odkvapkané Pridané do
  • 1 pohár Surových kešu orieškov (namočených cez noc alebo vo vriacej vode na jednu hodinu) Pridané do
  • 12 pohár čerstvej citrónovej šťavy Pridané do
  • 12 pohár Organického trstinového cukru Pridané do
  • 2 lyžičky Vanilkového extraktu Pridané do
  • 14 čajová lyžička morská soľ Pridané do
  • 1 korpus Pridané do
REKLAMA

Postup

80 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 176 °C (350 °F). Kým sa rúra zohrieva, vložte do mixéra scedené hodvábne tofu a namočené kešu oriešky. Nezabudnite kešu pred mixovaním dobre osušiť; prebytočná voda by mohla spôsobiť, že váš cheesecake bude príliš rozmočený.

2. Krok

Do mixéra pridajte citrónovú šťavu, trstinový cukor, vanilkový extrakt a morskú soľ. Mixujte, kým zmes nebude hladká a krémová. Nechajte mixér niekoľko minút bežať a uistite sa, že v ňom nie sú žiadne hrudky. Čím hladšia bude, tým lepší bude váš cheesecake.

3. Krok

Zmes tofu nalejte do vopred pripravenej grahamovej kôrky. Uistite sa, že je rovnomerne rozložená. Tým zabezpečíte, že sa váš cheesecake upečie rovnomerne a bude mať jednotnú chuť.

4. Krok

Pečte 60 minút, kým vrch koláča nie je mierne hnedý. Po upečení nechajte cheesecake vychladnúť v rúre s mierne pootvorenými dvierkami. Zabránite tak náhlej zmene teploty, ktorá spôsobuje praskanie cheesecaku.

5. Krok

Po vychladnutí pri izbovej teplote dajte tvarohový koláč do chladničky aspoň na 4 hodiny (alebo cez noc, aby ste dosiahli čo najlepšie výsledky). Tento krok je veľmi dôležitý, pretože umožní tvarohovému koláču stuhnúť, čím získa pevnú a zamatovú konzistenciu.

6. Krok

Pred podávaním nechajte tvarohový koláč asi 10-15 minút odležať. Chuť sa tak lepšie uvoľní a dezert bude ešte plnší.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4428 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Dezert

3618 receptov