Zdroj: Pixabay
Ľahký krémový pečený tofu cheesecake
Tento dezert je vynikajúcou obmenou tradičného cheesecaku, ktorý sa pripravuje z hodvábneho tofu. Tofu nielenže dodáva hodvábnu jemnosť, akú v iných cheesecakoch nenájdete, ale je aj príjemne zdravé. Tento krémový cheesecake nie je príliš sladký a zanecháva pocit sýtosti bez pocitu viny plného sacharidov.
Ingrediencie
- 600 g Hodvábne tofu, odkvapkané
- 1 pohár Surových kešu orieškov (namočených cez noc alebo vo vriacej vode na jednu hodinu)
- 1⁄2 pohár čerstvej citrónovej šťavy
- 1⁄2 pohár Organického trstinového cukru
- 2 lyžičky Vanilkového extraktu
- 1⁄4 čajová lyžička morská soľ
- 1 korpus
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 176 °C (350 °F). Kým sa rúra zohrieva, vložte do mixéra scedené hodvábne tofu a namočené kešu oriešky. Nezabudnite kešu pred mixovaním dobre osušiť; prebytočná voda by mohla spôsobiť, že váš cheesecake bude príliš rozmočený.
Do mixéra pridajte citrónovú šťavu, trstinový cukor, vanilkový extrakt a morskú soľ. Mixujte, kým zmes nebude hladká a krémová. Nechajte mixér niekoľko minút bežať a uistite sa, že v ňom nie sú žiadne hrudky. Čím hladšia bude, tým lepší bude váš cheesecake.
Zmes tofu nalejte do vopred pripravenej grahamovej kôrky. Uistite sa, že je rovnomerne rozložená. Tým zabezpečíte, že sa váš cheesecake upečie rovnomerne a bude mať jednotnú chuť.
Pečte 60 minút, kým vrch koláča nie je mierne hnedý. Po upečení nechajte cheesecake vychladnúť v rúre s mierne pootvorenými dvierkami. Zabránite tak náhlej zmene teploty, ktorá spôsobuje praskanie cheesecaku.
Po vychladnutí pri izbovej teplote dajte tvarohový koláč do chladničky aspoň na 4 hodiny (alebo cez noc, aby ste dosiahli čo najlepšie výsledky). Tento krok je veľmi dôležitý, pretože umožní tvarohovému koláču stuhnúť, čím získa pevnú a zamatovú konzistenciu.
Pred podávaním nechajte tvarohový koláč asi 10-15 minút odležať. Chuť sa tak lepšie uvoľní a dezert bude ešte plnší.