REKLAMA
Zdroj: FB: Zákusky - koláčiky a dobré jedlo.
Laskonky
Tradičné laskonky s krémom, ktoré sa hodia ku káve alebo čaju.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Laskonky
- 4 ks vaječný bielok
- 250 g kryštálový cukor
- 200 g mleté orechy
- 1 Lyžice múka
- 1 lyžička ocot
Krém
- 250 ml mäkké maslo
- 2 balenia vanilkový cukor
- 5 ks vaječný žĺtok
- 2 lyžičky rum
- 1 ks cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Najprv vyšľaháme bielky spolu s cukrom na tuhý sneh, postupne pridávame orechy, múku a ocot. Na vymastený a múkou posypaný plech dávame malé kopčeky (veľkosť závisí od toho ako veľké laskonky chcete). Laskonky pečieme vo vyhriatej rúre na 100°C približne 20 minút. Potom ich necháme vychladnúť.
2. Krok
Na prípravu krému vyšľaháme maslo s cukrom, pridáme vanilkový cukor, žĺtky a rum. Zamiešame do hladka. Krém nanesieme na jednu polovicu laskonky, priklopíme druhou a obidve polovice spojíme dohromady.