REKLAMA
Linecké kolieska
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
40
- 300 g hladká múka
- 200 g maslo
- 100 g práškový cukor
- 2 žĺtky
- 2 kl citrónová kôra
- 1 bal vanilkový cukor
- 1 kl kypriaci prášok
- lekvár
- cukor práškový na posypanie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
Do zmäknutého masla si zapracujeme žĺtky. Pridáme práškový cukor, vanilkový cukor a nastrúhanú kôru z citróna. Postupne pridávame múku a nakoniec prášok do pečiva. Vypracujeme cesto do tvaru bochníka, ktorý zabalíme do fólie a necháme v chladničke asi hodinu odpočívať. Na pomúčenej doske si cesto vyvaľkáme na hrúbku 3mm a vykrajujeme rôzne tvary (polovicu plné a polovicu s krúžkom alebo iným tvarom v strede). Na plech vystlaný papierom na pečenie si ukladáme jednotlivé kúsky a pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia približne 8-10 minút. Po upečení ich necháme vychladnúť a potom ich plníme džemom a lepíme. Posypeme práškovým cukrom a máme hotovo.