REKLAMA
Losos na masle s horčicovou omáčkou
Skvelý pečený losos na masle, ktorým určite zabodujete.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
Suroviny
- 2 filety lososa s kožou
- 3 pl rastlinného oleja
- 2 plátky hrubšie masla
- soľ
- mleté čierne korenie
- tymián
- 2 plátky citróna na ozdobu
Na omáčku na lososa potrebujeme
- 2 pl olivového oleja
- 1 čajová lyžička horčica
- citrónová šťava
- 1 čajová lyžička cukru (najlepšie hnedého)
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Lososa nakrájame po dĺžke na približne 150 gramové filety. Dobre osolíme a okoreníme z každej strany
2. Krok
Na panvicu si dáme rastlinný olej. Na rozohriaty olej poukladáme filety lososa kožou dole
3. Krok
Na každý filet položíme navrch 2 kúsky masla, panvicu zakryjeme a necháme piecť 12-15 minút, celý čas zakryté. Losos sa bude celý čas piecť len na jednej strane, počas pečenia ho neotáčame
4. Krok
Na omáčku zmiešame olivový olej, horčicu, šťavu z polovičky citróna a lyžičku cukru
5. Krok
Upečeného lososa prelejeme omáčkou, ozdobíme plátkom citróna a bazalkou. Podávame napríklad s cuketovým ragú