REKLAMA

Losos v horčicovo medovej marináde so zemiakovou kašou

Pre milovníkov rýb aj tých ktorý ich veľmi nemusia.

REKLAMA
Marinády na mäso – Výborné recepty, tipy a vychytávky, ktoré urobia z mäsa chuťový zázrak

Recept nájdeš v tomto článku

Marinády na mäso – Výborné recepty, tipy a vychytávky, ktoré urobia z mäsa chuťový zázrak

Ingrediencie

porcií
2
  • 300 g losos Pridané do
  • 2 polievková lyžica plnotučná horčica Pridané do
  • 1 polievková lyžica Med Pridané do
  • 1 čajová lyžička sójovej omáčky Pridané do
  • 5 kus zemiak Pridané do
  • 2 polievková lyžica rastlinný tuk Pridané do
  • 100 ml mlieko Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • citrónová šťava Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Lososa osušíme a nakrájame, ak je to filet s kožou tak ju možeme odstrániť. V miske alebo hlbokom taniery si zmiešame olivový olej, horčicu, sojovú omáčku,citrónovú štavu, med, soľ a mleté čierne korenie. Do marinády naložime rybu ň na aspoň na 30 minút.

2. Krok

Medzitým si pripravíme zemiakovú kašu. Zemiaky zbavíme šupy a nakrájame na kocky. Dáme variť do osolenej vody. Necháme variť kým sa zemiaky nerozvaria. Keď sú rozvarené zlejeme ich z vody. Pridéme rastlinný tuk a maslo. Vymiešame na hladkú kašu a dochutíme soľou.

3. Krok

Na panvici si rozohrejeme maslo zmiešane s olivovým olejom. Pridáme lososa a opečieme do zlatohneda z každej strany. Mali by stačiť 3-4 minuty z každej strany. Podávame s kašou. Dobrú chuť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4889 receptov

Veľkonočné

245 receptov

Mäsité jedlá

2263 receptov

Dezert

3780 receptov

Mascarpone

343 receptov

Nátierky

332 receptov

Pečivo

753 receptov

Raňajky

1506 receptov