Losos v horčicovo medovej marináde so zemiakovou kašou
Pre milovníkov rýb aj tých ktorý ich veľmi nemusia.
Ingrediencie
- 300 g losos
- 2 polievková lyžica plnotučná horčica
- 1 polievková lyžica Med
- 1 čajová lyžička sójovej omáčky
- 5 kus zemiak
- 2 polievková lyžica rastlinný tuk
- 100 ml mlieko
- soľ
- mleté čierne korenie
- olivový olej
- citrónová šťava
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Lososa osušíme a nakrájame, ak je to filet s kožou tak ju možeme odstrániť. V miske alebo hlbokom taniery si zmiešame olivový olej, horčicu, sojovú omáčku,citrónovú štavu, med, soľ a mleté čierne korenie. Do marinády naložime rybu ň na aspoň na 30 minút.
Medzitým si pripravíme zemiakovú kašu. Zemiaky zbavíme šupy a nakrájame na kocky. Dáme variť do osolenej vody. Necháme variť kým sa zemiaky nerozvaria. Keď sú rozvarené zlejeme ich z vody. Pridéme rastlinný tuk a maslo. Vymiešame na hladkú kašu a dochutíme soľou.
Na panvici si rozohrejeme maslo zmiešane s olivovým olejom. Pridáme lososa a opečieme do zlatohneda z každej strany. Mali by stačiť 3-4 minuty z každej strany. Podávame s kašou. Dobrú chuť.