Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Maďarský guláš z diviny
Perfektný maďarský guláš z diviny, ktorého príprava síce trvá dlhšie, ale rozhodne to stojí za to.
Ingrediencie
- 1 kg diviny
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 ks cibule
- 1 pohár červeného vína
- 2 ks Papriky
- 4 ks paradajky
- 2 Lyžice paprikovej pasta
- 4 Lyžice oleja
- 2 lyžičky mletej papriky
- 1 lyžička mletej čiernej korenie
- Soľ podla chuti
- 2 litrov vývaru
- 1 lyžička majoránky
- 1 lyžička Kminu
Najnovšie letáky
Postup
Začnite tým, že si rozohrejete olej v hrnci. Potom pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a smažte ich, až kým nebudú zlatohnedé.
Pridajte mäso a smažte ho, až kým nie je z každej strany pekne opečené.
K mäsu pridajte mletú papriku, paprikovú pastu, soľ, korenie, majoránku a kmín. Nakrájajte papriku a paradajky a pridajte ich do mixu. Všetko spolu poriadne premiešajte.
Prilejte červené víno a nechajte ho prevariť, aby sa alkohol odparil a zanechal len chutné arómy.
Všetko zalejte vývarom a nechte guláš pomaly vrieť pod pokrievkou 2-3 hodiny pri nízkej teplote.
Pravidelne kontrolujte, či je mäso mäkké a prilievajte vývar podľa potreby.