REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Maďarský kotlíkový guláš
Kotlíkový recept na guľáš.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 kg nožiny
- 1 kg zemiakov
- 2 zelené papriky
- 3 paradajka
- 2 strúčiky cesnak
- 100 g bravčovej masti
- voda
- 2 pl mletej červenej papriky
- kmín
- soľ
- 3 chili paprička
- paradajková omáčka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Na masti osmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme mletú červenú papriku a rajčinový pretlak.
2. Krok
Na tomto základe opečieme za stáleho miešania nakrájané mäso, až kým sa šťava nevydusí na tuk.
3. Krok
Pridáme prelisovaný cesnak a mletú rascu, osolíme a prikryté pomaly dusíme. Podlievame vodou.
4. Krok
Keď je už mäso skoro hotové, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, papriky a paradajky. Podľa potreby dolejeme vodu.
5. Krok
Dáme feferónky podľa chuti, osolíme ešte podľa potreby a dokoreníme. Varíme kým nie je všetko mäkké.