Zdroj: Pixabay: PhotoEnduro
Mäkké krémové miešané vajcia s maslom
Jednoduchý, krémový a neskutočne sýty - toto je recept, ktorý je ako doma.
Ingrediencie
- 4 Veľké vajcia
- 4 pl Masla, rozdelené
- 1⁄4 pohár Mlieka
- soľ a korenie
- Opečený chlieb na podávanie
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr rozbijete čerstvé veľké vajcia do misky. Nevadí, ak do nich spadne kúsok škrupiny, stačí ju vyloviť lyžicou a môžete začať.
K vajíčkam pridajte štvrtinu šálky mlieka - experimentovala som s viacerými množstvami a zistila som, že je to správne. Tiež pridajte soľ a korenie. Potom ich vidličkou alebo metličkou dobre vyšľahajte, aby sa do nich dostal vzduch, ktorý zabezpečí, že vajíčka budú pekne nadýchané.
Potom roztopte dve lyžice masla na nepriľnavej panvici na strednom ohni. Vždy dbajte na to, aby sa maslo nepripálilo - chceme, aby bolo celé rozpustené a bublinkové.
Do prskajúceho masla vlejte vaječnú zmes. A teraz trik, na ktorý prisahám: neponáhľajte sa s ich okamžitým miešaním. Nechajte vajíčka variť, kým sa nezačnú na dne zlievať.
Keď vajcia začnú tuhnúť, znížte teplotu na minimum a začnite jemne miešať stierkou. Buďte trpezliví a nemiešajte príliš, naším cieľom je veľký, mäkký tvaroh.
Pokračujte vo varení vajec, preložte ich a miešajte, kým nie sú z väčšej časti uvarené, ale zostanú mierne riedke, presne tak, ako ich máte radi.
Teraz je čas na ďalšie maslo. Pridajte zvyšné maslo a jemne miešajte, kým sa maslo nerozpustí a nezmieša s miešanými vajíčkami - zmena chuti a štruktúry rozhodne stojí za to.
Krémové miešané vajíčka odstráňte z ohňa tesne pred ich úplným uvarením, pretože zvyškové teplo ich bude ďalej variť.
Dokonale miešané vajíčka podávajte na teplom opečenom chlebe a spolu so šálkou kávy alebo džúsu.