REKLAMA
Mäkké medovníčky
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
60
- 600 g hladkej múky
- 200 g práškového cukru
- 150 g masla
- 3 ks vajíčka
- 6 pl medu
- 1 čl sóda bikarbóny
- 1 čl mletej škorice
- 1 čl perníkového korenia
- 1 ks vajíčko na potretie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Med, cukro a maslo necháme zovrieť.
2. Krok
Múku zmiešame so sódou, škoricou a korením.
3. Krok
Pridáme vychladnutú medovú zmes a zamiešame.
4. Krok
Pridáme vajíčka a spracujeme cesto, nechám ho odpočívať. ( 2 hodiny alebo aj cez noc)
5. Krok
Vyvaľkáme cesto na hrúbku 3 mm a môžeme vykrajovať perníčky. Poukladáme ich na plet vystlaný papierom a pečieme cca 8-10 min pri 175°C ( podľa rúry).
6. Krok
Keď perníčky vyberieme z rúry, ešte horúce ich treba potrieť rozšľahaným vajíčkom. Budú pekne lesklé.
7. Krok
Po vychladnutí zdobíme vyšľahaným bielkom (bielok + cukru + pár kvapiek citrónu pre lesk).