Mäkké vianočné medovníčky
Blíži sa čas vianočný a s ním aj tradičné vianočné pečenie. Medovníky sú pre mňa neodmysliteľnou súčasťou Vianoc. A na vianočnom stole jednoznačne nemôžu chýbať. Tak sa pridaj aj ty a skús tento recept, na najlepšie a najmäkšie vianočné medovníčky.
Ingrediencie
- 260 g kryštálový cukor
- 500 g múka
- 100 g maslo
- 4 ks vajce
- 4 pl Med
- 4 pl perníkové korenie
- 2 čl kypriaci prášok
Najnovšie letáky
Postup
POSTUP: Maslo, cukor, vajcia a med roztopíme nad parou.
Medzitým si zmiešame všetky sypké suroviny.
Ku sypkým surovinám pridáme roztopenú zmes a vymiesime cesto.
Cesto je po vymiesení trochu lepivé (tak je to správne). Cesto necháme 30 minút vychladnúť (pri izbovej teplote).
Následne cesto zrolujeme, zabalíme do fólie a vložíme na 24 hodín do chladničky.
Na druhý deň, si cesto vytiahneme z chladničky. Podložku posypeme múkou a rozvaľkáme si cesto (ja si cesto vždy rozdelím na 2 časti).
Cesto vykrajujeme vykrajovačkami a ukladáme na plech.
Pečieme na 180 stupňov približne 5-7 minút (podľa trúby). Ja ich vždy priebežne kontrolujem, aby nezhoreli. Po upečení, potrieme medovníčky vajíčkom a necháme vychladnúť.
Medovníčky uskladníme do nádoby a uzatvoríme.
SERVÍROVANIE: Medovníčky servírujeme na tác - na štedrovečerný stôl a vychutnávame si ich nezameniteľnú chuť.
„Vianoce nie sú o otvorení našich darov, ale o otvorení našich sŕdc.“ – Janice Maeditere
Medovníčky aj recept vyzerajú dobre,určite vyskúšam,ja mám trochu iný recept tiež sú podobne