:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/e7cvZQxzERAS5soyqBy9/147a9a713e88f737c5c399779160f31b.jpg)
Mäkké vianočné medovníčky
Blíži sa čas vianočný a s ním aj tradičné vianočné pečenie. Medovníky sú pre mňa neodmysliteľnou súčasťou Vianoc. A na vianočnom stole jednoznačne nemôžu chýbať. Tak sa pridaj aj ty a skús tento recept, na najlepšie a najmäkšie vianočné medovníčky.
Ingrediencie
- 260 g kryštálový cukor
- 500 g múka
- 100 g maslo
- 4 ks vajce
- 4 pl Med
- 4 pl perníkové korenie
- 2 čl kypriaci prášok
Najnovšie letáky
Postup
POSTUP: Maslo, cukor, vajcia a med roztopíme nad parou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/e7cvZQxzERAS5soyqBy9/e7f2fcd2a764da3359db6314d2d2e2af.jpeg)
Medzitým si zmiešame všetky sypké suroviny.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/e7cvZQxzERAS5soyqBy9/b46a15a1a3e26608c0e78f5b0a626484.jpeg)
Ku sypkým surovinám pridáme roztopenú zmes a vymiesime cesto.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/e7cvZQxzERAS5soyqBy9/02733b434e86dd972e155d229f3c6dae.jpeg)
Cesto je po vymiesení trochu lepivé (tak je to správne). Cesto necháme 30 minút vychladnúť (pri izbovej teplote).
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/e7cvZQxzERAS5soyqBy9/66bbbea9b14ba971214975d12fe0e7c0.jpeg)
Následne cesto zrolujeme, zabalíme do fólie a vložíme na 24 hodín do chladničky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/e7cvZQxzERAS5soyqBy9/cce9dc86f5388d74296e1548d99c689c.jpeg)
Na druhý deň, si cesto vytiahneme z chladničky. Podložku posypeme múkou a rozvaľkáme si cesto (ja si cesto vždy rozdelím na 2 časti).
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/e7cvZQxzERAS5soyqBy9/afd1026fd73516ac5a34767b0d2113f2.jpeg)
Cesto vykrajujeme vykrajovačkami a ukladáme na plech.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/e7cvZQxzERAS5soyqBy9/bf5a3263181f49daeeaa14e88b4f0f69.jpeg)
Pečieme na 180 stupňov približne 5-7 minút (podľa trúby). Ja ich vždy priebežne kontrolujem, aby nezhoreli. Po upečení, potrieme medovníčky vajíčkom a necháme vychladnúť.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/e7cvZQxzERAS5soyqBy9/7305f3cf323673aead532cf41c2584a7.jpeg)
Medovníčky uskladníme do nádoby a uzatvoríme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/e7cvZQxzERAS5soyqBy9/6240cde6e989d7664fa37a801696d5a8.jpeg)
SERVÍROVANIE: Medovníčky servírujeme na tác - na štedrovečerný stôl a vychutnávame si ich nezameniteľnú chuť.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/e7cvZQxzERAS5soyqBy9/d2e9c4405023c26499fd3ba9914a2f01.jpeg)
„Vianoce nie sú o otvorení našich darov, ale o otvorení našich sŕdc.“ – Janice Maeditere
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/e7cvZQxzERAS5soyqBy9/cbd50688cfb8f07cb2c763eb26a1f2e2.jpeg)
Medovníčky aj recept vyzerajú dobre,určite vyskúšam,ja mám trochu iný recept tiež sú podobne